Se på denne vakre buketten med saxofoner! Og personene som holder dem er ikke så verst de heller! Anne-Britt bak til venstre, og Unn Kristin like foran.

Vi vil gjerne at nettopp DU skal begynne hos oss i LMK, og vi håper at et skritt i riktig retning er å la deg bli litt bedre kjent med oss. Da mener jeg ikke LMK som organisasjon, men nemlig de som gjør LMK til LMK: medlemmene våre! Det ville tross alt ikke vært noe LMK uten dem (eller OSS, om du vil, hehe!).

Riktignok blir bildene også publisert på Instagram, men her på bloggen tenkte vi å gi dere et lite dypdykk i hver instrumentgruppe, slik at dere kan bli enda bedre kjent med de flotte menneskene bak instrumentene. Det lønner seg altså å følge med i flere kanaler!

Først ut i dette spennende prosjektet er saxofonene. Hvorfor starte med dem, spør du? Vel, jeg kunne lagt ut i det vide og det brede om hvorfor, men det enkle (og sanne) svaret er at denne gruppen var fulltallige på øvingen i forrige uke.

Det er to personer vi skal bli bedre kjent med her. Vel… egentlig tre. Men han siste får dere ikke treffe før på våren – han er nemlig tamburen vår ? Men tilbake til de det egentlig skal handle om: Anne-Britt og Unn Kristin. Begge har selvsagt bakgrunn i skolekorps; Unn Kristin i Varden skolekorps og Anne-Britt i Sandane skulekorps. Unn Kristin har derimot en litt annen historie å fortelle enn sin gruppevenninne: «Jeg spilte faktisk kornett! Det gjorde jeg frem til jeg var 18-19 år, og jeg hadde nok antakelig gjort det enda, hadde det ikke vært for at jeg begynte i Fortunen. På det tidspunktet hadde de inntaksstopp på kornett, så da ble det saxen, da!».

En annen likhet mellom de to er at de begynte nesten samtidig i korpset, nemlig i 2007 – kun med få måneders mellomrom. Unn Kristin har vært førstesax i mange år, men har gitt stafettpinnen over til Anne-Britt, som på sin side har spilt både barysax og 2.sax (og også 1.sax) tidligere i korpset. Unn Kristin er likefullt gruppeleder, og stortrives i rollen: «Jeg har det organisatoriske ansvaret i gruppen. Det musikalske har jeg delegert bort til Anne-Britt!», ler hun. «Det organisatoriske ansvaret» betyr at det er hennes ansvar å sørge for at medlemmene får nye noter (selv om disse også sendes på mail til alle, slik at vi kan skrive dem ut selv), og det er hun som har oversikt over fravær på øvelser og konserter. I tillegg er det også hun som organiserer gruppeøvinger.

Anne-Britt har sittet ytterst på rekken sin siden 2012, og synes det er veldig gøy. «Jeg liker utfordringer, og med det repertoiret vi har nå er ikke det noe problem», sier hun smilende. Hun legger også ydmykt til at hun ikke ser på seg selv som solosax, men at hun nå føler hun er på vei til å tre inn i den rollen: «Det var i grunnen først i forrige sesong at jeg begynte å ligne på noe som kan kalles solosax!»

Når de skal svare på spørsmål om hva som er deres beste LMK-minne, er det stor enighet om at seier i 2.divisjon i 2008 var stort. Dette var begge sitt første NM, så det satt nok ekstra dype spor. Unn Kristin skyter også inn at LMK sitt 100-års-jubileum var uforglemmelig. Hun var med i diverse komiteer i den forbindelse, og det var veldig gøy! «Også er det turene til Praha og Sorento… og jo! Det er også veldig gøy å være med på juletrefestene som LMK arrangerer!» Hadde jeg ikke stoppet henne hadde hun antakelig ramset opp ting enda! Med andre ord er det veldig givende og gøy å være med i Lungegaardens Musikkorps. Bli med på moroa du også, da vel! ?